Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Aku sebuah komputer, by Lionel Ong
Contoh Karangan UPSR
Name:Lionel Ong
Title:Aku sebuah komputer
2009-03-01 13:07
    Aku sebuah komputer.Namaku Acer.Aku dilahirkan di Negeri Sembilan.Selepas aku dilahirkan,aku dimasukkan ke dalam sebuah kotak yang besar.

    Selepas itu,aku dihantarkan ke sebuah kedai komputer yang terletak di Puchongdengan sebuah lori.Aku dipamerkan di dalam sebuah almari kaca.Aku berkenali dengan ramai kawan yang berjenama Compaq,Wistar dan sebagainya.Aku dijual dengan harga RM5,300.00.

    Pada suatu hari.aku dibeli oleh seorang tua.Aku dibawa ke rumahnya selepas dibayar.Orang tua itu menghadiahkan aku kepada anak bongsunya yang sedang bekerja.Inilah tuan baru aku.Tuanku sangat gembira apabila menerima aku.

    Esoknya,aku dibawa ke pejabat tuan aku.Aku ditunjjukan kepada kawan tuanku.Aku berasa sangat gembira kerana mereka memuji kecantikan aku.

    Aku dijaga dengan baik oleh tuan aku.Pada suatu hari aku dijangkiti virus yang kuat dan badanku menjadi kuning.Tuanku membawa aku ke kedai komputer untuk membaiki akhirnya aku berjaya dibaikikan.Aku sangat berterima kasih kepada tuhan.

    Hingga kini,aku masih berkhidmat kepada tuanku.Walaupun usiaku sedah menjangkau lapan tahun namun aku masih dapat digunakan lagi.    
 

Submit a comment:

Name