Welcome!

Contoh Karangan UPSR: keluarga saya , by Thaneswary
Contoh Karangan UPSR
Name:Thaneswary
Title:keluarga saya
2009-03-09 13:52
     nama saya Thaneswary.saya berasal dari sebuah keluarga yang    besar.terdapat 7 orang ahli dalam keluarga saya. kami sekeluarga tinggal di    puchong.

     ketua keluarga saya ialah ayah saya.Beliau bernama Encik.Samy. Umurnya 40 tahun dan beliau berkerja sebagai seorang pemandu lori.Nama ibu saya ialah Puan.Saraswathy. Umurnya 38 tahun dan seorang suri rumahtanga.

        Saya mempunyai seorang abang lelaki dan dua orang kakak perempuan.Umur mereka 23 tahun 22tahun dan 13 tahun.kami masih pelajar.kami amat menyayangi satu sama lain.kami selelu bermain dan pelajar bersama-sama.

        Ayah saya seorang tegas dan berdisipilin.Beliau selalu memberi nasihat supaya agar belajar sungguh -sunguh.Ibu saya pula seorang penyayang dan baik hati.Pada hari mingu ayah sayamembawa kami keluar bersiar-siar.kami begitu melung masa bersama-sama

         kami adik-beradik sangat mesra dan bertolak ansur,satu

sama lain. Kakak saya sentiasa menolong saya mengulangaji pelajaran.Jika kami mengadapi masalah kami akan merujukm kepada ibu bapa saya.Ibu bapa saya bersedia untuk    membimbing kami. Mereka akan duduk dan berbincang tentang masalah kami.

                Kami hidup dalam keluarga yang bahagia.Saya amat menyayangi keluarga saya.Saya bersyukur kerana mendapat keluarga seperti ini.

                                                                            

                                                        
 

Submit a comment:

Name