Welcome!

Contoh Karangan UPSR: saya seekor kucing, by asma
Contoh Karangan UPSR
Name:asma
Title:saya seekor kucing
2009-03-12 19:41
             saya seekor kucing betina.bulu saya berwarna putih.saya kucing jenis paris.bulu saya lebat.mata saya berwarna biru.saya dibesarkan di perancis.apabila umur saya 5thn,saya dihantar ke malaysia.

             setibanya di sana,saya diletakkan di dalam sangkar.selepas itu,saya ditempatkan diluar untuk dipamerkan .pada suatu hari,seorang budak perempuan datang bersama anaknya.budak itu menundingkan jarinya kearah saya.pekerja itu mengambil saya lalu memberikan kepada budak itu.ibu budak itu membayar harga saya .dia menghulurkan wang sebanyak RM200000.

             selepas itu barulah saya tahu bahawa dia adalah tuan baru saya.dia memberi nama snowball kepada saya.dia menghadiahkan sebiji bola benang untuk saya bermain.setiap malam,dia akan membawaku tidur diatas katil katil lalu    menyelimutkanku.aku makin lama makin manja dengan tuanku.

            pada    suatu hari,tuanku membawa balik seekor kucing jantan.namanya brown.setelah lama dia disitu,dia mengawan denganku.aku melahirkan tiga ekor kucing .2jantan1betina.tuanku memberi nama tom,tim,dan merry.

         anak2ku makin lama makin membesar dan lincah.tuanku menjaga kami sama rata.kami sangat menyayangi nya.
 

Submit a comment:

Name